В началото на циркулация на грипни вируси сме, пик на

...
 В началото на циркулация на грипни вируси сме, пик на
Коментари Харесай

Пик на грипната епидемия след Нова година


 

В началото на циркулация на грипни вируси сме, пик на епидемията се чака след Нова година, почивките понижават риска от зараза. Това сподели националният съветник по микробиология професор Тодор Кантарджиев пред Българска национална телевизия.

Той изясни, че непроветряването на пространствата през студените дни е съществена причина за разболяване и бе безапелационен, че настинки няма, а по-скоро са вирусна зараза всички тези признаци като течене на нос и болене на глава.

 

" Установени са тежки вирусни грипни инфекции на едно дете и още има два случая на грип Б в Александровска болница, беше потвърден и вирус А в Русе с тежка белодробна инфекции, което удостоверява, че е почнала циркулацията на грипа. Трябва да се яде витаминозна храна и да се пазим посредством ваксини против тежки белодробни инфекции, да вземем за пример ", изясни проф. Тодор Кантарджиев.

 

Бoлните са най-заразни часове преди повдигане на температура, първите 24 часа. Кантарджиев открои, че мръсният въздух също понижава имунитета на дихателните пътища. Важно е да се мият улиците, разяснява той.

" Трошеният камък запрашава доста мощно и по тази причина би трябвало да се окопават дърветата и да не остава суха повърхност без засадена трева. Най-сигурните признаци за грип са температура, болежка в гърлото, тежест в гърдите, суха непродуктивна кашлица, доста значим признак е раздразнение от светлината и изключително показателно е, когато на пушача не му се пуши ", означи проф. Кантарджиев./ fakti.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР